Teman och typer på begravning

Olika typer av och teman på begravning

För oss är det allra viktigaste att den avlidnes men även närmaste anhörigas önskemål om begravning uppfylls och respekteras. Det finns många olika teman och typer av begravningar att välja bland. I samråd med oss kan ni skapa en minnesvärd stund som passar den avlidne och oavsett tro kan vi hjälpa till att berätta en unik människas speciella historia.

Teman

Att planera ett personligt avsked

Religiös eller borgerlig begravning? Ett avsked med havstema eller med skogen som inspiration? Det finns många olika typer av begravningar och det personliga är idag oerhört viktigt för de flesta.

Som den gången när vi tog in den avlidnes motorcykel i kyrkan, eftersom det varit hans stora passion. Eller då vi tapetserade insidan av kistan med den bortgångna mammans älsklingstapet. Och så har vi tillfället där vi med små resurser genomförde ceremonin ute på stugverandan där den äldre mannen hade upplevt många härliga sommardagar. I all enkelhet skapade vi ett minne för livet tillsammans med de närvarande.

Det går alltså att planera en begravning på många olika sätt. Vad som är möjligt och hur det faktiskt kan gå till kan vi hjälpa dig med. Vi har lång erfarenhet av såväl borgerliga som religiösa begravningar, och genom åren har vi genomfört otaliga exempel på personliga avsked med olika teman.

En flygande ballong

Finns noteringar om den avlidnes önskemål?

Även om man inte vet exakt hur man vill ha det så finns ibland nedskrivna tankar. Titta gärna i kassaskåp och pärmar eller fråga begravningsbyrån om det finns ett digitalt Livsarkiv. Många gånger är det till stor hjälp för de anhöriga. På vår sida om Livsarkivet kan du läsa mer, fylla i dina egna tankar och också läsa några berättelser.

Förslag på teman

Typer av begravning

Kontakta oss